Mästaren nära ny chockförlust

Brooke McCarty-Williams.

Brooke McCarty-Williams.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basketbloggen2022-02-16 21:14

Det är alldeles tydligt att Luleå Basket är inne i en djup svacka och inte har hittat sin vägvinnande form efter det långa coronauppehållet i december samt bortavaron av nyckelspelarna Allis Nyström och Sofia Hägg.

För att vara tydlig: Det ser ganska illa ut just och den korta spelarrotationen gör att laget inte alls kommer upp i intensitet.

Efter käftsmällen mot Wetterbygden och den skakiga insatsen mot nykomlingen Borås var mästarlaget oerhört nära att åka på ännu en chockförlust – det mot Högsbo på bortaplan på onsdagskvällen. Men några stora spel, i slutet av matchen, bland annat två raka treor av Fanny Wadling och Brooke McCarthy Williams, gjorde att Luleå fick kontakt, tog sig förbi och säkrade segern med 77– 73.

Det var stökigt, det var bökigt och det var ganska grisigt. Men med tanke lagets personella status tar nog tränaren Robin Sandberg i dagsläget alla segrar som går. Hur de än ser ut.

Just nu är det de svenska spelarna som har svårt att stötta upp USA-duon Brooke McCarthy-Williams och Bria Goss i det offensiva spelet. Mot Högsbo levererade guardparet 47 poäng inalles. Den blågula kadern på sju spelare bara 30. Där måste procent och nivå upp ett par snäpp.

Med tanke på hur läget för tillfället är på spelarsidan hoppas Bloggen att klubben seriöst funderar på att plocka in en kvalitetsspelare innan värvarfönstret stänger, bara för skapa lite större marginaler. Om ekonomin tillåter vore det ett smart drag.