Massor av misstag – då räddade stjärnan BC Luleå

Slarv och bortkastade bollar. Då var Gustav Hansson BC Luleås räddande ängel.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-02-16 21:39

Sett över hela säsongen har BC Luleå varit ett av de lag i SBL som tagit hand om bollen bäst och bara snittat runt åtta-nio turnovers. En alldeles utmärkt siffra och en av stora faktorerna bakom framgångarna.

Men när det formstarka bottenlaget Köping kom på besök i Luleå energi arena blev det ett oväntat minikaos på den fronten. Luleåspelarna slarvade något enormt och gav bort bollen i parti och minut. Vilket innebar att tränaren Håkan Larssons lag fick vänta i mer än 30 minuter innan matchen kunde stängas på riktigt allvar (seger 88–78).

Till sist landade BC Luleå på hiskeliga 20 turnovers och då borde det faktiskt inte gå att vinna en basketmatch så pass hyfsat bekvämt som det till sist blev.

Det var tur att stjärnan Gustav Hansson kom till spel hundraprocentigt fokuserad och ledde BC med 25 poäng och 6 assist. Lagets solklart bäste spelare den här lite halvsömniga basketkvällen. 

Jo, förresten. Luleå dominerade returtagningen något enormt – 49–27 – vilket förstås kompenserade för alla märkliga misstag.

Nu väntar ett långt landslagsuppehåll för BC Luleå innan Uppsala står för motståndet i omstarten den 29 februari. Ett lag som borde vara hyggligt överkomligt.

Men sedan väntar en brutal slutspurt av ligaspelet med matcher mot Södertälje, Nässjö, Jämtland, Borås och Norrköping. Där kommer slutplaceringen i tabellen till sist att avgöras.