Luleåikonen hyllar nye stjärnan: "Fantastisk spelare"

Brandon Rozzell gillar BC Luleås senaste värvning.

Basketbloggen 27 juli 2022 22:30

Det började med Brandon Rozzell för sex år sedan. Fortsatte med DeRiante Jenkins inför säsongen 21/22 och insidespelaren Michael Gilmore för en dryg månad sedan. Nu har BC Luleå gjort klar med ännu en spelare från Virginia Commonwealth University (VCU) i Richmond. Det handlar om guarden Marcus Evans, 26 år och 188 centimeter.

En spelare som Brandon Rozzell givetvis har järnkoll på. I ett sms till Bloggen hyllar han BC Luleås senaste guardvärvning.

"Marcus är en fantastisk spelare. Han är atletisk, en utmärkt försvarsspelare och kan göra poäng på alla sätt. Jag har sett Marcus jobba väldigt hårt här på VCU hela sommaren och är oerhört spänd på att se vad han kan göra i Luleå. Hans collegestats, över 2 000 poäng, säger en hel del om vad han kan göra", skriver Rozzell.

Evans har spelat en säsong i Europa, i Bristol Flyers i den brittiska ligan, och snittade där närmare 17 poäng, 4 returer och 6 assist.

Bloggen har under onsdagskvällen sett en hel match med Evans från hans collegetid och det var oerhört intressant. Han ser ut att vara mer av en playmaker som gillar att fördela bollen. Evans verkar inte forcera fram sina egna avslut och gillar att spela tufft bollförsvar. En smart och lugn ledartyp.

Trepoängsskottet kan ibland se lite ryckigt ut och sett över hela Evans karriär har han legat runt 32-33 procent. 

Hur som helst är det spännande att Luleåtränaren Peter Öqvist inför kommande säsongs satsar på en lite mer utpräglad spelfördelare – han har oftast valt att satsa på comboguarder. Men när Adam Rönnqvist försvann fanns det ett stort hål som måste fyllas.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa