Luleå Baskets lagbygge går vidare

Bloggen har varit på resande fot under några dagar och därav har inläggen varit få - till och med lika med noll. Men så kan det vara.

Luleå Basket bygger.

Luleå Basket bygger.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-06-02 20:33

Men under min bortavaro har det hänt grejer och BC Luleås senaste nyförvärv - unge Samuel Larsson från Luleå Steelers - får ursäkta: Den tunga pucken är att Luleå Baskets landslagsspelare Ellen Nyström valt att förlänga med klubben. Den 29-åriga allroundspelaren är en hörnsten i lagbygget och nu lär det antagligen inte dröja länge innan hennes årskamrater Josefin Vesterberg och Allis Nyström gör samma sak. Allt annat vore sensationellt.

Bloggen hör också att samtalen med förra säsongens USA-duo Bria Goss och Brooke McCarthy-Williams är hyfsat intensiva. Vi får se om Luleå Basket ror båda dessa namn in hamn.

Mycket tyder på att Luleå Basket får behålla samtliga nyckelspelare från den förra silversäsongen och det är förstås bra men känslan är ändå att truppen behöver skakas om en aning för att ta nästa steg, överraska lite och utmana de klubbar som storsatsar i SBL dam. Vi får se om så blir fallet.