Listspecial: En offensiv drömfemma

Först defensiv. Nu offensiv. Här är Bloggens heta femma.

Eric Elliott och Plannja-tränaren Brad Dean jublar efter att det andra SM-guldet säkrats 1998.

Eric Elliott och Plannja-tränaren Brad Dean jublar efter att det andra SM-guldet säkrats 1998.

Foto: Pär Bäckström

Basketbloggen2022-12-18 14:07

Häromdagen plitade Bloggen ned ett gäng defensiva titaner som vi sett passera revy i Plannjas/LF Baskets/BC Luleås ärorika historia.

Nu är det dags för den direkta motsatsen. En offensiv drömfemma som går tillbaka sedan 1992 när basketligan startade.

GUARDER

Brandon Rozzell

"En iskall vinnare som på egen hand kunde ta över matcher och avgöra med skytte, attacker eller via passning. Ledde BC Luleå till guldet 2017 – det första på tio år."

Eric Elliott

"Ingen enskild spelare har betytt mer för basketboomen och intresset för basket i Luleå. Ledare, vinnare, skytt och förebild. Elliott är med stor sannolikhet den bäste någonsin."

Carl Thomas

"Den NBA-meriterade guarden plockades in under säsongen 00/01 och vann sensationellt poängligan i stentuffa Suproleague på över 22 poäng i snitt. Det säger massor."

FORWARDS

John Williamson
"En undersized powerforward (199 centimeter) som på bara fyra-fem månader säsongen 09/10 blev Plannjafansens favorit i Pontushallen. En fysisk urkraft som hittade vägar att stoppa bollen i korgen."

Brent Wright

"En av de bästa powerforwards som spelat i Plannja och den svenska ligan. Efter hans guldsäsong i 2003/2004 var Wright mycket nära att få ett kontrakt med New York Knicks i NBA. Fysisk spelare. Allround offensivt och stark returtagare".

Bubblare: Josh Shoemaker, Eddie Shannon, Andrew Mitchell.

 Brandon Rozzell.
Brandon Rozzell.