Listspecial: Alla tiders bästa försvarsfemma

Bloggen älskar listor och blir lätt nostalgisk. Med ålderns rätt.

Håkan Larsson landar i Bloggens drömfemma.

Håkan Larsson landar i Bloggens drömfemma.

Foto: Nils Jakobsson

Basketbloggen2022-12-14 20:56

Nu har jag suttit och filosoferat i soffan, konsulterat några hemliga experter och plockat ut en defensiv Plannja/LF Basket/BC Luleå-femma genom alla tider. Och som ni kommer se: Det mesta var bättre förr.


GUARDER:

Eric Coates
"Säsongen 99/00 värvades han in av Plannjatränaren Bill Magarity och till en början undrade nog alla fans var klubben hittat den här liraren. Efter finalspelet mot Magic M7 – där Coates stängde ned stjärnor om Trevor Tuffin och Chad Austin – fanns ingen tvivlare kvar."

Håkan Larsson
"Luleåikonen behöver ingen närmare beskrivning. Snabba fötter, taktisk begåvad och en mästare att läsa spelet. Håkan Larsson hade allt som krävs för att försvara ute på golvet."


FORWARDS:

Fred Drains
"2006 och 2007 ledde Drains Plannja till två guld med sitt ledarskap och basket-iq. På egen planhalva kunde han spela överallt, var begåvad med ett sjätte sinne defensivt och hade en enorm känsla för spelet. Samt en mästare på att komma under huden på motståndarna." 

Denzel Andersson
"Oerhört smart och positionssäker forward. Andersson läser spelet som få och fyller i alla luckor som uppstår. Bra skottblockare och tillräckligt följsam för att kunna spela försvar på mindre spelare." 

John Rosendahl

"Ännu en ikon som tar plats i Bloggens defensiva femma. En fantastisk hjälpförsvarare och skottblockare som skrämde livet ur alla motståndare med sina långa armar. Mycket rörlig för sin storlek."


BUBBLARE:  
Quinton Upshur, Brandon McKnight, Travis Banks.