Lista: Här är fem vassa MVP-kandidater

Det var damerna i går. Nu är det dags för herrarna.

En klockren etta på listan. Gustav Hansson, Umeå Bskt.

En klockren etta på listan. Gustav Hansson, Umeå Bskt.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-11-20 10:52

I dag rullar Bloggen ut fem nya MVP-kandidater.

1) Gustav Hansson, guard, Umeå Bskt

Statistik: 25 poäng, 8 assist.

Hanssons utveckling till en av ligans just nu största stjärnor är sensationell. Han matchas stenhårt av tränaren Boris Balibrea, har inte svikit en enda gång och bär succégänget Umeå på sina axlar. Solklar etta på den här listan.

2) Ryan Logan, forward, Borås

Statistik: 12 poäng, 7 assist.

Det går inte snabbt. Boråsforwarden är tämligen oatletisk och har inga statistiska siffror som får en spelaragent att trilla av stolen. Men oj vad viktig smarte Ryan Logan är för Borås. En fantastisk passningsspelare.

3) Michael Gilmore, forward, BC Luleå
Statistik: 18 poäng, 9 returer.

Konkurrensen med lagkompisen Brendan Bailey är stenhård men jag landar ändå i Gilmore som personifierar tränaren Peter Öqvists drömspelare. En stor forward om kan sprida ut golvet med sitt skytte och spela försvar på flera positioner.

4) Pierre Hampton, forward, Jämtland

Statistik: 16 poäng, 6 returer.

Jämtland har vinglat lite och Hampton har kanske inte nått de höjder alla förväntar sig. Men den landslagsmeriterade forwarden är, tillsammans med storpappa RT Guinn, är den stabile pelaren att luta sig mot.
 

5) KeShawn Curry, guard, Köping

Statistik: 19 poäng, 3 returer.

Köping har svarat för en stark säsongsstart och spelaren som laget går till när det behöver göra poäng snabb är Curry. Vindsnabb kreativ guard som gärna tar bollen till korgen.