Lista: Här är de tuffaste spelartappen i SBL herr

Vilka spelartapp svider allra mest för klubbarna i SBL herr? Bloggen har svaret. Och en lista, förstås.

Adam Ramstedt lämnar Norrköping för Frankrike.

Adam Ramstedt lämnar Norrköping för Frankrike.

Foto: Henrik Jonsson

Basketbloggen2024-08-24 10:04

Bloggen listade för några månaders SBL herr största värvarklipp. Nu vänder vi på hela alltet och rankar de tuffaste spelarförlusterna. 

Håll till godo.

1) Adam Ramstedt

Kommentar: Hur Norrköping ska fylla hålet efter en svensk basket allra bästa spelare de tre-fyra senaste ska bli intressant att följa. Men det blir inte enkelt. Ramstedt har varit defensiva kuggen i mästarlaget och mycket är uppbyggt kring hans närvaro.  Nu drar Ramstedt vidare på ännu ett utlandsäventyr, den här gången i Frankrike.

2) Ryan Logan 

Kommentar: Två säsonger fick Borås behålla sin succéforward innan han i somras valde att lämna för spel i Japan. Under åren på västkusten var Logan kuggen i Borås offensiva spel där han fördelade spelet och tog besluten med sin smartness. Borås tränare Henrik Sonko kommer sakna sin spelfördelare och tvingas plocka fram en del nya strategier. 

3) Pierre Hampton

Kommentar: Självklart svarade mästarklubben Norrköping Dolphins för den största prestigevärvningen när klubben i somras handplockade veteranen Pierre Hampton från Jämtland. Och kan bara Hampton hålla sig skadefri är han givetvis ett jätteklipp. Men det är långt ifrån säkert.

4) Felix Terins

Kommentar: Terins testar lyckan utomlands ännu en gång och de här gången blir det nya hemlandet Slovakien. Guardens defensiva tuffhet, fysiska närvaro och förmåga skjuta i tuffa skott i viktiga lägen är saker som måste kompenseras på annat sätt i Norrköping.

5) Jonathan Arvidsson

Kommentar: Jag vette tusan det är någon svensk spelare i Luleå de senaste 30 åren som snittat 17 poäng i landets högsta serie. Knappast. Självklart kommer Arvidssons mod, kreativitet och vinnarskalle på basketplanen saknas i BC nu när han testar utlandslyckan i Holland.

6) Martin Pahmblad

Kommentar: Den 38-årige veteranen passerade sin peak för några år sedan men allt handlar inte om basketskills. Pahlmblad tillförde så mycket mer i Södertälje: Ledarskap, smartness och som förebild på och utanför planen. Pahlmblad kommer saknas i SBL nu när han valt att avsluta karriären.  

7) Anes Zekovic

Kommentar: Oj, vad Jämtland hade behövt Zekovics erfarenhet och närvaro nu när det mesta byggs om i Östersundsklubben med ny tränare och många nya spelare som ska lotsas in. Men så blev det inte och nu blir det nykomlingen Högsbo som får dra nytta av allroundspelarens tjänster.