Lista: Här är de hetaste spelarna i MVP-racet

Vem är viktigast just nu? Bloggen har en aning.

Adam Ramstedt, Dolphins

Adam Ramstedt, Dolphins

Foto: Magnus Andersson

Basketbloggen2023-12-18 20:08

Ungefär halva grundserien i SBL herr har avverkats och det börjar bli dags att sammanfatta lite grand. Och då kan vi väl börja med ett svindlande MVP-race. Häng med.

1) Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins

Statistik: 13.9 poäng. 8.6 returer.

Kommentar: Tydlig etta i Bloggens lilla basketbok. Ramstedt är mästarlagets ankare defensivt med sin storlek, smartness och tajming.

2) Lazar Radosavljevic, Södertälje BBK

Statistik: 17.8 poäng. 5.1 returer.

Kommentar: På ålderns höst har den 32-årige forwarden växt till en av ligans bästa. Södertälje har lagt sin offensiv i Radosavljevics händer och han har levererat högprocentigt.


3) Seth LeDay, Jämtland Basket

Statistik: 16.2 poäng. 10.5 returer.

Kommentar: Förra säsongen var amerikanen en rollspelare i Södertälje. I Jämtland har LeDays roll växt offensivt men inte minst defensivt där han är en av SBL:s mest mångsidiga. 

4) Tim Schüberg, Norrköping Dolphins

Statistik: 5.9 poäng. 6.4 assist.

Kommentar: Ibland ljuger faktiskt statistiken. Norrköpings lagkapten är hela klubbens själ och hjärta med sitt ledarskap och vinnande attityd.5) Gustav Hansson, BC Luleå

Statistik: 20.3 poäng. 5.1 assist.

Kommentar: Förra säsongens MVP fortsätter att vara en av ligans bästa spelare. Hansson är BC Luleås ledare på planen och den som tar de avgörande besluten.Bubblare: Tra Holder, Jämtland. Charles Barton, Nässjö. Niklas Larsson, Uppsala.

Gustav Hansson, BC Luleå.
Gustav Hansson, BC Luleå.