Lista: Här är 11 svenska spelare som BC kan hugga på

Det svenska projektet.

Basketbloggen 26 juni 2022 10:56

Ett av BC Luleås stora mål inför kommande säsong är att bredda truppen efter den förra säsongens lövtunna projekt. 

Klubben har i det sammanhanget varit tydlig med att det ska plockas in ytterligare en rejäl svensk spelare och då kan det vara dags att titta över den blågula marknaden. Det är ingen lätt uppgift men visst finns det spelare där ute.

Här är några som dyker upp direkt i huvudet:

 

Denzel Andersson, forward

Efter landslagsspelarens alla säsonger i BC Luleå lär det hela tiden föras någon sorts diskussion mellan parterna men självklart är det ett långskott. Dock inte helt omöjligt. 

 

Charles Barton jr, guard.

Här finns redan ett visst intresse vilket Bloggen avslöjat. Hur stort är svårt att bedöma men med alla kopplingar som finns till Luleå bör det inte vara helt omöjligt att dra i land den här värvningen om viljan finns. 

 

David Höök, forward

Spelade den senaste säsongen i den spanska andraligan men har en naturlig koppling till Luleå efter sin tre år på Rig. Det vore oerhört märkligt om BC Luleå inte redan pratat med Höök. Nässjö, Borås och Norrköping lär alla vara starka utmanare.

 

Craig Lecesne, forward

Nässjös fysiske powerforward har utvecklats mycket de senaste två säsongerna och har, vad Bloggen sett, ännu inte hittat någon ny klubbadress.

 

Johan Löfberg, forward

Det har ryktats ett par år att förra säsongens Spanienproffs är på väg hem till Sverige. Hur som helst en svårfångad pjäs med bra meriter som lär kosta en del kosing. Antagligen för mycket...

 

Viktor Gaddefors, forward

Tja, spelar landslagsforwarden i Sverige igen lär Södertälje eller Uppsala ligga närmast till hands. Men det skadar aldrig att försöka.

 

Elijah Clarence, guard

Vill BC Luleå sälja lite fler biljetter ska den här spektakuläre guarden givetvis kontaktas. Snittade 21 poäng i Montenegro i vintras, har ett oerhört högt tak och bjuder alltid på det lilla extra.

 

Uros Cigoja, forward

Vill BC bara ha in en stabil rotationsspelare som kan göra 15 grovjobbarminuter kan den här svensk-serben vara ett alternativ. Spelade halva den förra säsongen i Södertälje och var ofta riktigt nyttig.

 

Musa Jeng, forward

Spelade av någon anledning bara 13 matcher i Fryshuset förra säsongen men visade där att det finns kvalité för större uppgifter i SBL. 

 

Erik Rush, guard/forward

Varför den 34-årige veteranen skulle flytta hem till Sverige har jag ingen aning om men BC Luleåtränaren Peter Öqvist har någon sorts koppling till Rush. Kan vara något att spinna vidare på.

 

Peter Stümer, guard/forward

23-åringen har flugit under radarn och snittade förra säsongen 22 minuter i den spanska tredjeligan. Här finns utveckling att få över fler år.


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Kommentera
Läs mer!
16 november 2022 18:49  Basketbloggen

Omgångens tips: Rönnqvist kan få en jätteroll direkt

Adam Rönnqvist i BC Luleå.

Omgångens tips: Nu laddar vi för ett härligt toppmöte

Visa fler
Ämnen du kan följa