Lista: Fem heta värvningar i SBL herr

Fem spelarnamn som höjt tempen under sommarens silly season.

Felix Terins.

Felix Terins.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2023-07-26 10:58

Det finns fortfarande en del hål att fylla i spelartrupperna i SBL herr men redan i dag, i mitten på juli, har det hänt en del intressanta saker som måste uppmärksammas.

Och eftersom Bloggen älskar listor kommer en rykande färsk sådan i detta ämne. Här är de fem hetaste värvningarna precis just i dag.

Felix Terins, Norrköping Dolphins

"Mästarklubben Norrköping satt redan förra säsongen på landets bästa svenskstomme och inte blev den sämre när landslagsguarden Terins lockades hem efter en säsong i den holländska ligan. Terins har noll inkörningstid i lagets spel samt tillför massor offensivt och defensivt. Plus vinnarvana."

Gustav Hansson, BC Luleå

"Flera SBL-klubbar, och även utländska, ville ha MVP-guarden från Umeå Bskt men det blev BC Luleå som lyckades sno honom. En tung prestigevärvning och det ska bli oerhört intressant att se vad Hansson kan göra i en helt ny miljö där han är den store stjärnan. 28-åringen tog ett enormt steg i sin utveckling förra säsongen – finns det ytterligare ett?"
 

Nick Spires, Södertälje
"Något säger mig att landslagsforwardens flytt från mästaren Norrköping till Södertälje kommer bli ett jättelyft. I stjärnspäckade Norrköping försvann Spires lite i all stjärnglans. I Södertälje kommer den store centern vara lagets givna medelpunkt från dag ett."

William Gutenius, Nässjö

"Den 204 centimeter långe forwardsveteranen – som förra säsongen spelade i både Belgien och på Island – kommer ge massor till Nässjö. Storlek, returtagning, basket-iq och skytte. Helt enkelt en utmärkt värvning av Smålandsklubben som har en fin bas att stå på med Gutenius, Charles Barton, Dartaye Ruffin och Abdou Medjedoub som hörnstenar."

Flo Thamba, Jämtland Basket
"Det är alltid lurigt med stora centrar i den guardorienterade svenska ligan men den här rekryteringen av Jämtland känns superintressant. Den 208 centimeter långe kongolesen kommer direkt från toppcolleget Baylor University där han var starter och vann mästerskapet för två år sedan. Det borde betyda saker."

Gustav Hansson
Gustav Hansson