Lista: Fem heta MVP-kandidater

Jag vet att SBL dam och herr fortfarande är i sin linda och mycket kommer fortfarande att hända innan punkt går att sätta för säsongen 22/23.

Basketbloggen 19 november 2022 14:32

Men erkänn; Nog är ni sugna på ett par tidiga MVP-listor?

Vi börjar med damerna och fem stekheta kandidater.

 

1) Aquira Decosta, forward/center, Alvik

Statistik: 25 poäng, 14 returer.

Alvik är ett av de största överraskningslagen i SBL dam och en de stora anledningarna  bakom succén är värvningen av insidespelaren Aquira Decosta som fullständigt dominerat med sin atletiska spelstil. 25 poäng och 14 returer i snitt säger allt.

 

2) Jessica Kelliher, forward/center, Östersund

Statistik: 22 poäng, 14 returer.

Att Östersunds värvning av förra säsongens poängdrottning skulle bli en succé fattade alla. Förre Visbystjärnan är – trots att hon bara mäter 183 centimeter – ett djur i tresekundersområdet och snittar 14 returer.

 

3) Tiffany Brown, guard, Uppsala

Statistik: 20 poäng, 8 assist.

Uppsala har chockat alla i säsongsinledningen och vunnit fem av sju matcher när detta skrivs. Där har 35-åriga Brown betytt massor med sitt stadiga ledarskap från bakplan.

 

4) Bria Goss, guard, Luleå Basket

Statistik: 19 poäng, 5 returer.

I maskinmässiga Luleå är det svårt att plocka ut en enda spelare som allt snurrar kring. Men Bloggen landar ändå i Bria Goss som med sin fysik, trygghet, ledarskap och allroundkunnande tagit täten i säsongsstarten.


 

5) Klara Lundqvist, guard, Södertälje

Statistik: 21 poäng, 8 returer.

Även om guldtippade och storsatsande Södertälje sett lite vingligt ut de senaste veckorna har ändå landslagsguarden och vindsnabbe Lundqvist varit den som spelat på högst nivå hittills.  


 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa