Ligatipset: Guldet landar i norr

Nu är det dax för ligastart.

Basketbloggen 5 oktober 2022 18:08

Äntligen är det dags för uppkast i SBL dam som rullar igång till helgen med ett gäng intressanta matcher. Och när det vankas premiär vet ni vad som väntar: Bloggen levererar ett stekhett tips.

Nu kör vi.

 

1) Luleå Basket

"Jag skrev det för några dagar sedan och viker mig inte en tum; Kontinuiteten, revanschlusten och den härliga känslan av att inte vara solklar guldfavorit kommer bära Allis Nyström & Co till guldet nästa vår."

 

2) Södertälje

"Visst blir man starstruck när stjärnnamn som systrarna Eldebrink, Klara Lundqvist och Lollo Halvarsson lyser starkt i laguppställningen. Och visst. Det här gänget blir svårslaget och allt logiskt tänkande säger man går hela vägen. Men inte enligt Bloggen."

 

3) Östersund

"Förra säsongen skrällgäng har tappat en och annan tung pjäs men lyckats bra med att täppa till hålen – bland annat med förra säsongens poängdrottning Jessica Kelliher och smarta Anna Lundqvist från mästarklubben Norrköping."

 

4) Norrköping

"Regerande mästaren Norrköping valde att satsa mer på herrlaget den här säsongen och då blev det mindre pengar över till damerna. Guld blir det inte men truppen har tillräckligt med kompetens för att landa bland de fyra bästa."

 

5) Eos

"Lundaklubben är inte känd för att satsa och brukar oftast hålla till i en lite menlös mittengegga i tabellen. Men den här säsongen har nya tränaren Irene Otamiri fått likvida medel att jobba med och inhandlat en handfull importer. Eos kan bli säsongens överraskning."

 

6) Alvik

"Det blev en jäkla röra i Alvik sedan tränaren Janel McCarville från ingenstans hoppade av tränarjobbet. Tunga pjäser som Paula Juhlin samt Elin Ljunggren drog till västkusten och är ett gigantiskt kvalitetstapp för finallaget från 2021."

 

7) Högsbo

"Guardtunga Högsbo har haft svårt att upprepa succén från för några år sedan då laget skrällde sig hela vägen till SM-final. Systrarna Elin och Ida Fredriksson borgar dock för stabilitet och är ett bra fundament att stå på när det blåser på västkusten." 

 

8) Mark

"Förra säsongen chockade Mark många med en pigg säsongsinledning men det var då det. Det blir att kriga om den sista slutspelsplatsen hela vintern."

 

9) Uppsala

"Sandra Hansson är en etablerad ligaspelare som kommer göra nytta nu när hon vänt hem och har klubben hittat rätt med importspelarna Savannah Plentovich och Oceana Hamilton kan laget klättra över slutspelsstrecket. Men jag tvekar." 

 

10) Sjuhärads

"Prestigevärvningarna av Paula Juhlin och Elin Ljunggren borde ha borgat för en rejäl satsning men så blev det inte. Runt dessa två erfarna pjäser är det ihåligt och tunt. Lite synd kan tyckas."

 

11) Visby

"Om Gotlands stolthet vet man sällan någonting. Men importkvoten är som vanligt fylld och svenskkadern tunnare än ett asplöv. Det här lär bli en enda lång kamp."


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa