Laget som hittar nya vägar att vinna

Kaffe, kaka, åttonde raka.

Adam Rönnqvist, BC Luleå

Adam Rönnqvist, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-01-08 21:54

BC Luleå har nu vunnit åtta raka i SBL och sättet laget lyckas ro hem matcher saknar snart motstycke i klubbens historia.

För ett par veckor sedan skrev jag ner ett blogginlägg i ämnet och trodde då att det inte fanns något mer att avhandla.

Men det fanns det. Mot Borås på bortaplan hittades en annan väg.


Luleå hade bra hygglig koll på läget från start och med lite drygt fyra minuter kvar att spela drog Deriante Jenkins i trean som gav laget stabila 93-84.

Game over? Icke.

Ett par märkliga turnovers och några vilda skottval senare hade Borås kommit tillbaka och när stekhete Andreas Person krånglade i en tvåa till Boråsledning med 100-99 med bara 50 sekunder kvar hade det varit så enkelt för Luleåspelarna att vika ned sig.

Men inte det. Adam Rönnqvist, lagets bäste spelare, hittade tio Andrew Smith med 40 sekunder kvar på matchklockan för en enkel dunk och ett par defensiva stopp senare kunde BC Luleå spika segern.

Märkligt. Men mycket starkt. Åtta raka segrar går aldrig att vifta bort och känslan är fortfarande att tränaren Peter Öqvist lag har massor kvar att förbättra innan laget når sin allra högsta nivå.
 

Ett bra besked fick i alla fall BC Luleå av veteranen Adam Rönnqvist som fortsatte där han avslutade i tisdagsmatchen mot samma Borås. Han var, tillsammans med Tavarius Shine, den som höll ihop sitt spel mest och var högprocentig i allt han företog sig. 21 poäng på ett 77-proentigt skytte och fem assist.