Kvartsfinaltipset: Det här kan bli en rysarserie

Då var det dags för herrarnas kvartsfinalserier att nagelfaras.

BC Luleå och centern Tobias Sjöberg drar igång slutspelet på onssag.

BC Luleå och centern Tobias Sjöberg drar igång slutspelet på onssag.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-04-01 19:50

Häromdagen levererande Bloggen ett kvartsfinaltips för SBL dam. Nu är det dags att kasta sig över herrarnas dito, som spelas tisdag och onsdag, och avge en snabb profetia.

Då blev det något sådant här.

Jämtland–Uppsala                                3–0

Nog kommer Uppsala kriga på bra och följa den matchplan tränaren Panagiotis Nikolaidis spaltat upp. Men till syvende och sist har Jämtland så mycket mer talang i spelare som Tra Holder, Pierre Hampton och allt vad de heter. Uppsalas chans finns att knipa match tre men den är minimal.

Norrköping–Köping                              3–0

En mer lättippad slutspelsserie har inte setts på år och dar. Köping har inom om loppet av några veckor tappat två nyckelspelare i form av Ben Okhotin samt Jayden Martinez vilket försvagat laget enormt. Hur tränaren Torbjörn Gehrke ska kunna trolla mot den överlägsne tabellettan Norrköping är svårt att se. Nej, det här blir inte vackert.

Borås–Södertälje                                   3–1

Jo, jag kan faktiskt se veteranlaget Södertälje vinna en match mot Borås vars ambitioner är SM-guld och inget annat. Men då måste spanske spelfördelaren Jorge Meijas vara tillbaka i spel. Annars blir det här tre supersnabba Boråssegrar.

BC Luleå–Nässjö                                    3–2

Den mest svårtippade kvartsfinalserien av alla. Luleå är favorit, förstås, men att vinna nere i Småland har visat sig vara svårt genom åren. Samma gäller för Nässjö som sällan tar hem matcher i Luleå energi arena. Räkna med en rysarserie – alla tecken i skyn tyder på det.