Kvartsfinaltipset

Låt slutspelet starta. Äntligen.

BC Luleå-Borås

BC Luleå-Borås

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-03-22 20:10

Väntan har varit lång men nu är det äntligen dags för det roliga. Fyra kvartsfinaler i SBL herr står på programmet under onsdagskvällen och Bloggen mejslar förstås fram ett tips. Håll till godo.


Södertälje-Nässjö       30

Vi kan redan nu säga grattis till formstarka Södertälje som kommer glida igenom den här matchserien utan större problem. Varför då? Som jag fattat saken har Nässjö ett gäng viktiga spelare på skadelistan (något som förstås inte informerats i klubbens kanaler på ett jättetydligt sätt) och är helt enkelt inte konkurrensdugligt i dagsläget. Trist. Det här hade kunnat bli ett gäng matcher att minnas länge.

Norrköping-Umeå       30

Ännu en duell som inte blir speciellt intressant att följa om man letar spänning och dramatik. Norrköping säkrade seriesegern för femtioelva veckor sedan, har glidit genom de avslutande matcherna i grundserien och vilat nyckelspelare. Umeå har inte bredd, spets eller kvalité någonstans i laget för att kunna irritera det regerande mästarlaget i enda match.

Jämtland-Köping          30

Den här serien har en liten krydda och det handlar förstås om Köpings tränare Torbjörn Gehrke som under sex säsonger ansvarade för Östersunds stolthet och blev omåttligt populär. Men det hjälper föga den här gången. Jämtland har visserligen vinglat sedan årsskiftet men är för smart, disciplinerat och välcoachat för att rubbas nämnvärt.

BC Luleå-Borås              32

Här skulle det gå att tippa åt vilket håll som helst men Luleå får med viss tvekan mitt tips. Helt enkelt därför laget haft en mer samlad grundserie än Borås som spretat åt alla håll. Men västkustlaget avslutade grundserien med fyra raka segrar - BC med två raka torsk där andraplatsen försvann. Det här lär handla om att sätta rätt skott i rätt lägen och minimera misstagen så mycket det bara går.