Kvällen då BC Luleå fick mycket av många

Det blev en enkel resa i premiären för BC Luleå.

BC Luleå- Umeå. Denzel George, Tobias Sjöberg, Oscar Wickström-Stumer och Olover Gehrke.

BC Luleå- Umeå. Denzel George, Tobias Sjöberg, Oscar Wickström-Stumer och Olover Gehrke.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-09-22 21:36

Efter utklassningssegern (105-71) mot ett svagt och tunt Umeå hade Bloggen kunnat göra det lätt för sig och lyfta fram Gustav Hanssons ledaregenskaper och 23 poäng. Importerna Kentwan Smiths samt Isaiah Mucius rejäla insatser och Daniel Hansson skytte.

Men vi tjorvar till det lite den här gången och tar en titt på ett par andra spelare i nye tränaren Håkan Larsson ombyggda trupp. Och där hittade vi bland annat centern Tobias Sjöberg som dragits med en fotskada och sjukdomar under hösten vilket gjort att Bloggen varit lite fundersam kring hans status.

Men den 205 centimeter långe bjässen satte ned foten direkt inför drygt 2 200 åskådare i Luleå energi arena och visade vikten av att ha en stor insidekropp nära korgen som städar upp skräpet som trillar ned. Visst, Sjöberg hade några enkla missar runt korgarna men sex poäng och rejäla 15 returer gick inte att klaga på. Sjöberg kommer bli nyttig och går fortfarande att använda ännu mer offensivt.

Att blott 17-årige Oscar Wickström-Stümer är en framtidsman har vi sett under hela försäsongen men att spela en SBL-premiär är något helt annat.

Men tränare Larsson visade stort förtroende direkt, gav honom minuter redan i första perioden och fortsatte med det hela vägen till slutsignalen. Drygt 21 spelminuter, 5 poäng, 3 returer blev facit men framför allt fick vi se ett smart försvarsspel vilket gör att den två meter långe guarden/forwarden alltid kommer göra nytta när han är inne på planen.

Vi stannar där och konstaterar att BC Luleå, som saknade stjärnan Jonathan Arvidsson, fick en smakstart på säsongen men att sväva upp i det blå vore knappast begåvat. Troligtvis är Umeå ligans svagaste ligan och redan på måndag får vi se vad BC Luleå är gjort när Jämtland står för motståndet på bortaplan. Det blir något helt annat.