Klockan tickar för BC Luleå

22 dagar kvar och ett mirakel måste inträffa.

BC Luleå.

BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-02-06 18:10

Bloggen har varit bortrest sedan i fredags och inte haft möjlighet att kommentera BC Luleås andra raka förlust i SBL Herr efter ett par mycket vinstrika månader. Alla dessa segrar kan ingen ta ifrån laget men sättet många av dem tagits har varit minst sagt tveksamma spelmässigt.


Nu känns det lite som att verkligheten hunnit ifatt laget och den svaga insatsen mot Umeå bara stryker under den känslan. Visst har BC Luleå några gånger genom åren förlorat mot Västerbottens stolthet men jag har aldrig varit med om att laget varit totalt chanslöst. Inte nära en enda gång under matchen och det är förstås en aning alarmerande.


Okej, Adam Rönnqvist saknades och han är förstås en viktig spelare men det visar också på den stora bristen i BC Luleås bygge. Det är för tunt. Det är för skört. Det är helt enkelt naivt.

Den här jättebristen borde givetvis ha åtgärdats redan när Kene Chukwuka bröt kontraktet i somras och valde spel i Uruguay. Ett land han för övrigt lämnat och nu står utan basketjobb.  

Redan då borde klubben agerat i 190. Men icke.

När sedan Vilgot Larsson också bröt kontraktet för några månader sedan borde varenda varningsklocka ringt. Men ännu har inget hänt.

Självklart har BC Luleås sportsliga ledning letat med ljus och lykta efter en svensk kvalitetsspelare och antagligen varit i kontakt med ett gäng utan att få napp. Klubben gav helt säkert landslagsforwarden Adam Ramstedt ett alldeles utmärkt kontraktsförslag men var förstås aldrig nära att konkurrera ut Norrköping Dolphins i den kampen.

Nu är det bara 22 dagar kvar innan värvarfönstret stänger och det måste inträffa ett mindre mirakel om BC Luleå ska hitta en spelare som tillför något, som gör skillnad i en rotation på sju-åtta spelare.

Personligen skulle jag slå en pling till någon ansvarig i Fryshuset och kolla om den 202 centimeter långe talangen Musa Jeng vill köra några månader uppe i Norrbotten.

Man han verkar inte ha spelat på ett tag i Fryshuset och kanske är Jeng inte tillgänglig av någon anledning som jag inte har koll på.

Förra säsongen lämnade flera spelare i Fryshuset klubben runt den här tidpunkten. En av dem, Aleksa Solevic, gick till Jämtland och avgjorde hela kvartsfinalserien mot BC Luleå.

Kan vara värt att minnas.

22 dagar kvar. Klockan tickar. Obönhörligt.