Klart: Guldhjältarna lämnar mästarklubben

Ny import klar – då lämnar guldhjältarna Luleå Basket

Bria Goss och Brooke McCarty-Williams.

Bria Goss och Brooke McCarty-Williams.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-07-10 13:34

Lite i det tysta har mästarklubben gnetat på och förlängt med flera nyckelspelare inför kommande säsong. Fanny Wadling stannar. Allis Nyström kör på och Josefin Vesterberg fortsätter sin satsning.

Men under måndagen kom den första tunga nyrekryteringen och det handlar om USA-guarden Robbi Ryan, 26.

Ett spännande nytillskott som lär innebära att guldhjälten Brooke McCarty-Williams era i Luleå Basket är över för den här gången.

”Det finns väl någon promilles chans att Brooke kan bli aktuell igen men vi går inte och väntar på henne. Däremot är det helt klart att Bria Goss och Mehryn Kraker inte kommer tillbaka – båda två har klart med nya klubbar”, säger Luleås tränare Robin Sandberg.

Hur som helst: Nya Ryan ser hur som helst intressant ut. Basketutbildad på college i Arizona, stabila 23 poäng på Island sin första proffssäsong för att sedan flytta till Australien där Ryan just nu spelar i en sommarliga och snittar 20 poäng, 4 assist och 39 procent från trepoängslinjen. Hon har också gjort en säsong i landets högstaliga WNBL och laget Perth Lynx.

Robin Sandberg igen:

”Robbi liknar Maggie Lucas i spelstilen. Mer stark än snabb. Hon kan spela på båda guardpositionerna och kommer med stor sannolikhet vara mer av en scorer hos oss”.

Luleå Basket saknar fortfarande en påskrift av stjärnan Ellen Nyström och ytterligare en importspelare.

”Vi letar efter en import till men är inte nära någon i dagsläget. Det kan handla om en spelare på position ett, två eller tre. Vi får var vi landar”, säger Sandberg.