Kaffe, kaka, tionde raka

Det är en njutning att se mästaren lira boll.

Basketbloggen 28 november 2021 18:33

Nu säger jag det rakt ut. Ingen tramsig omskrivning. Jäklar vad imponerande Luleå Basket är den här säsongen. Om det sedan räcker till ett SM-guld till våren går aldrig att garantera men just i dag, just nu är det faktiskt en njutning att se den regerande mästaren lira boll och inget annat lag är faktiskt i närheten.


Osjälviska spelare. Inget jag. Bara lag. Ett vattentätt försvarsspel. En offensiv där alla rör bollen och rätt spelare tar rätt skott i rätt lägen. Som laget är konstruerat den här säsongen finns det inte en enda spelare med värdeminuter som Bloggen skulle vilja byta ut.

 

Blir det för mycket av hyllningskör? Ok. Då ger jag lite sans, balans och perspektiv. Jämfört med den förra säsongen är det ingen av toppkonkurrenterna som blivit bättre. Tvärtom faktiskt. Det har Luleå Basket blivit, alldeles tydligt. Det är en orsak till överlägsenheten.

 

När laget tog den tionde raka segern, den här gången mot Helsingborg på bortaplan, såg det ut som vanligt. Luleå stressade, pressade och malde ned motståndet efter behag. Segersiffrorna skrevs till 78-48.


Mot Skånes stolthet var nyckelspelaren Alls Nyström tillbaka i spel efter sin fotskada och såg inte det minsta ringrostig ut. Vad hon levererade rent statistiskt är svårt att säga eftersom liverapporteringen var ut spel och när detta skrivs har inte någon boxscore nått allmänhetens ögon.


Mina rapportörer från Skåne berättade dock att Josefin Vesterberg ritade in 17 returer och 5 blockar i protokollet. Inte så illa.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
21 maj 2022 09:08  Basketbloggen

Här är spelarna som tar priset

Luleå Basket, Brooke McCarty-Williams

Importstjärnan om framtiden i Luleå: "Pratar"

Andrew Smith, BC Luleå

Vem ska leda BC Luleå nästa säsong?

Peter Öqvist Håkan Larsson

Håll till godo – här är Bloggens vilda lagbyggarplan

Viktor Gaddefors

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.
Visa fler
Läs mer!

Stjärnornas tysta protest före matchen: "Tjejer måste också prioriteras"

Stjärnornas tysta protest före matchen: "Tjejer måste också prioriteras"

Luleå Basket måste ut i Europa

Luleå Basket vinner vidare.