Importstjärnan om framtiden i Luleå: "Pratar"

"Jag har trivts i klubben."

Andrew Smith, BC Luleå

Andrew Smith, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-05-18 19:17

Bloggen har tidigare berättat att BC Luleås insidestjärna och defensiva ankare Andrew Smith, 29, mycket väl kan bli kvar i klubben ytterligare en säsong. Och nu tas det tydliga steg i den riktningen.

Smith bekräftar att samtal snart kommer inledas.

"BC Luleås ledning och min agent ska snacka", säger han.

Så mycket talar för att du stannar i Luleå?

"Jag har trivts i klubben och alla jag pratat med verkar uppskatta det jag gjort under säsongen. Förhoppningsvis kan vi komma överens men det är fortfarande tidigt."

Vad kommer vara viktigt för dig om du skriver på?

"Jag har gillat hela tränarstaben och Peter Öqvist. För mig skulle det vara viktigt om de blir kvar – vi har haft bra kommunikation hela säsongen. Med en ny tränare är det mer osäkert, kanske gillar de inte min spelartyp. Man vet aldrig." 

206 centimeter långe Smith snittade 10.6 poäng och 7.8 returer och precis som hela laget växte han under säsongen som landade i en semifinalplats. Något som Smith med facit i hand är ganska nöjd med.

"Visst, man siktar alltid på att vinna men många tippade oss femma-sexa i tabellen och i början av grundserien hade vi problem. Men vi hade ett nytt lag och växte hela tiden. Coacherna gjorde ett bra jobb att få ihop gruppen."

Vad saknades för att BC Luleå skulle gå hela vägen?

"Samuel Berkelunds skada var tuff för oss. Vi hade hela säsongen en lite för tunn insiderotation men jag måste säga att de unga spelarna gjorde ett jättejobb varje dag. Jag hade själv en del skadeproblem som störde. I sommar ska jag ta hand om min kropp och rehabträna ordentligt."