Hur reagerar mästarlaget på den här smällen?

Segersviten bröts mot bottenlaget.

Luleå Basket.

Luleå Basket.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-01-31 21:55

Det är klart att vi alla väntat på den allra första riktiga plattmatchen av Luleå Basket som bara vunnit, vunnit och vunnit ännu mer den här säsongen.

Och efter 17 raka segrar kom den mot bottenlaget Wetterbygden på bortaplan. Men att det skulle leda till en förlust hade nog ingen kunnat föreställa sig.


Visst kan vi komma med en massa förklaringar till stjärnsmällen. Till exempel att lagets defensiva motor Felicia Ponturo saknades. Att veteranen Allis Nyström skadades tidigt. Att stjärnan Brooke McCarthy-Williams hade minutrestriktioner.

Men till sist landar vi ändå i att det här inte ska kunna hända. Inte ska vara möjligt på något sätt. Och när historieböckerna ska skrivas lär den matchen rankas som en av de största skrällarna någonsin i svensk dambaskethistoria sett till hur de två lagen presterat under säsongen.


Det märkliga är att hur illa än Luleå spelade tog laget ett minigrepp om matchen med ett par minuter kvar att spela men några missade straffkast, en turnover och en osportslig foul senare hade ett furiöst kämpande Wetterbygden lyckats knyta ihop säcken. Mycket märkvärdigt.


Nu ska det bli intressant att se om tränaren Robin Sandbergs lag lyckas borsta bort den här matchen och gå vidare som ingenting har hänt. Redan på onsdag är det match på hemmaplan mot nykomlingen Borås och då får vi ett första svar.


Och en annan stor fråga är hur illa det är med veteranen Allis Nyström som bara spelade fyra minuter i den här matchen. I skrivande stund vet Bloggen bara att handlar om någon sorts känning i en vad. Jag lär återkomma i frågan.