Hon ska vara en hörnsten hela säsongen

Luleå Baskets segertåg i SBL dam rullar vidare med oförminskad intensitet och laget är nu uppe i åtta raka segrar efter chockförlusten mot Mark i premiären.

Luleå Basket Visby Allis Nyström Josefin Vesterberg

Luleå Basket Visby Allis Nyström Josefin Vesterberg

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-12-17 20:26

Lördagens offer blev Lundalaget Eos som viftades bort med busenkla 90–59.

I och med att Luleå oftast vinner sina matcher med stora siffror är det ofta svårt att hitta tydliga och intressanta vinklar på blogginläggen.


Men den här kvällen tänkte jag fokusera på en spelare som tagit ett tydligt kliv framåt från förra säsongen och spelar på en mycket högre nivå. Det handlar om veteranen Josefin Vesterberg som kämpade med självförtroendet under andra halvan av säsongen 21/22 men de senaste veckorna klivit fram som den hörnsten 29-åringen alltid ska vara.

Mot Eos stämplade Vesterberg ut med fina tolv poäng, elva returer och mest speltid i laget – närmare 30 minuter.

I hemmasegern mot Alvik noterades landslagsforwarden för sju poäng och 15 returer. När Uppsala kördes över blev det 16 poäng och nio returer på kontot.

Men det är bara statistik. Framför allt uppträder Josefin Vesterberg i dag med en självklar pondus och självsäkerhet som saknades delar av förra vintern. Defensivt har Luleåspelaren alltid var en nyckelpjäs – nu vågar hon också mer offensivt och tar de lägen som dyker upp.

Och så måste det fortsätta hela vägen till våren 2023.