Hon måste lämna för att Luleå Basket ska lyfta

Dejza James, Luleå Basket.
Dejza James, Luleå Basket.

Luleå Basket bör göra ett minst ett ingrepp i truppen för att laget ska hålla mästarklass.

Basketbloggen 14 oktober 2023 09:14

Det finns förstås inte mycket att säga om Luleå Baskets 49-poängsseger mot AIK i hemmapremiären i SBL. Det anmärkningsvärda är egentligen hur AIK:s plan för ligaspel ser ut och det faktum att Luleå inte gjorde någon större höjdarmatch. 

 

Luleå saknade axelskadade guarden AJ Alix och landslagsforwarden Fanny Wadling (oklart varför) vilket förstås tog ned slagstyrkan men jag kan redan nu slå fast en sak: Luleå kommer tvingas göra en eller annan ändring i truppen under säsongen för att nå sina högt uppställda mål. Det syns lång väg och det ser förstås alla ansvariga i klubben.

Om Alix skada visar sig vara värre än alla trott blir det förstås ett byte och vem skulle passa bättre än Bria Goss som nu är hemma i USA på grund av oroligheterna i Israel. Om Alix kommer tillbaka i spel ska hon förstås få alla chanser att visa sin klass.

 

Men elefanten i rummet är forwarden Dejza James som under försäsongen och i de två första SBL-matcherna visat att hon inte har det som krävs för att spela i ett mästarlag. Varken defensivt eller offensivt. Sedan tycker jag mig se ett trist kroppsspråk som knappast lyfter någon i laget.

Nej, James bör lämna klubben och eftersom Mehryn Krakers säsong, så vitt jag kan se, är över i Australien känns inte det telefonsamtalet speciellt svårt att göra.

 

 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa