Hon har en växel till att lägga in

Gasen i botten i toppmötet. Men det börja bli dags för stjärnan att varva upp.

Basketbloggen 1 februari 2023 21:44

Lite som väntat blev Luleå Baskets toppmöte mot Östersund en hyfsat ensidig historia där Bria Goss & Co sin vana trogen trampade gasen i botten direkt från start, ryckte åt sig en klar ledning direkt och seglade i väg till enkla 92–63 efter att 40 minuter spelats. 

Inte mycket att orda om och inget att klaga på. Det var och är klasskillnad.

 

Alla vet på förhand vad den här säsongen handlar om för Luleå och det är att göra precis tvärtom jämfört med i fjol. Nämligen att pricka formtoppen i exakt rätt ögonblick vilket förstås är i finalspelet mot Södertälje om ett par månader.

Hur laget ska landa där vet jag inte men en sak är säker. I en sådan matchserie kommer klubbens senaste spelartillskott Mehryn Kraker vara en av nyckelspelarna i Luleå och då börjar det faktiskt bli dags för den 28-åriga forwarden att varva upp.

 

Sedan Kraker landade i Luleå har hon hunnit avverka en handfull matcher och så sakteliga börjat spela in sig i det väloljade maskineriet. Amerikanskan har anpassat sig, letat sin roll, hållit sig till de enkla sakerna, inte forcerat ett smack och försökt smälta in i lagspelet. Rätt, riktigt och smart. 

Men det är så tydligt att hon har en växel till att lägga in. Så mycket mer kapacitet än ett snitt på nio poäng. Nu är det dags att slänga både hängslen och livrem i det offensiva spelat och börja ta för sig ännu mer. 

 

På lördag spelar Luleå säsongens hittills hetaste match när guldjagande Södertälje står för motståndet på bortaplan. Då borde tränaren Robin Sandberg placera Kraker i startfemman – alla vet att hon förr eller senare hamnar där –och på så sätt visa att det är nu allvaret börjar. En tydlig signal till Mehryn Kraker att hon är en spelare som laget kommer luta sig mot när värdematcherna dyker upp under de sista månaderna.

Det är helt enkelt dags nu.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa