Här är de förra Luleåspelarnas nya basketliv

Han gör succé i Italien.

Steven Davis och Toure Murry .

Steven Davis och Toure Murry .

Foto: Pär Bäckström/Montage

Basketbloggen2022-01-20 19:58

Kommer ni ihåg lirarna som lämnade BC Luleå efter förra säsongen? Är svaret nej. Här är Bloggens snabbguide.


Touré Murry, guard

"Tränarparet Peter Öqvist/Håkan Larsson slet ofta sitt hår över den förre NBA-spelarens beslutsfattande som ibland hjälpte och ibland stjälpte BC Luleå. Skrev i somras kontrakt med ett lag i Kuwait men har sedan någon månad tillbaka landat i Ukraina. I laget Ternopil snittar han efter ett par matcher dryga 21 poäng."


Steven Davis, forward

"Energispelaren och alltid hårt arbetande Davis gjorde en solid säsong i Luleå men fick en lite för stor offensiv roll sett till hans verktygslåda. Verkar ha hittat rätt i den italienska andraligan och Biella. Snittet 14 poäng och 6 returer pekar i alla fall på det."

Tristin Walley, forward

"Plockades in mitt under säsongen och såg till en början ut att vara ett klipp av BC Luleå. Men så blev det inte. Walleys låga falnade för varje match som spelades och slutspelsserien mot Jämtland var allt annat än vacker. Startade den här säsongen i den italienska andraligan, fick sparken efter ett par månader och har nu skrivit kontrakt med den MBC Mykolaiv i Ukraina"


Tope Arikawe, forward/center

"Store Arikawe kom in i slutet av säsongen med en tydlig backup-roll på insidepositionerna - något powerforwarden gjorde helt okej. Spelar nu i Köping i SBL herr där han snittar 7 poäng och 6 returer."


Daniel Hansson, guard

"Efter fyra säsonger Luleå och en mycket god utveckling valde den 24-årige Alviksprodukten att testa vingarna i Nässjö. Där är Hansson en nyckelspelare med sitt skytte och försvarsspel. Spelar mest i laget - i snitt nästan 33 minuter."


A.J. Davis, forward
"Nej, Davis blev en flopp och nådde aldrig några höjder i Luleå. Fick sparken efter halva säsongen, hittade ett nytt jobb i Grekland och tjänar numera sitt levebröd i den tyska andraligan och klubben Nürnberg där 206-forwarden har hittat sin grej. 16 poäng och 5 returer går inte att snacka bort."


Axel Nordström, forward

"Det blev bara två säsonger i Luleå för den grovjobbande publikfavoriten - även om BC Luleå i höstas gjorde ett rejält försök att locka tillbaka 31-årige Nordström. Flyttade tillbaka till Uppsala och verkar ha lagt basketskorna på hyllan. Men osvuret är väl bäst"


Tim Kearney, forward

"Veteranen spelade nästan en livstid i BC Luleå innan han lämnade elitbasketen för gott efter den förra säsongen. Okej, en fyra matcher kort comeback blev det i BC Luleå under december månad när laget kämpade med skadeproblem. Numera är det Vråken och division II som gäller för Kearney."


Denzel Anderson, forward

"Andersson gjorde förra vintern ett gästspel i BC på sex matchen efter att ha fått sparken från sin italienska klubb Varese. Lämnade Norrbotten för Polen och Stal Ostrow där landslagsmannen fortfarande spelar. 9 poäng och 4 returer på 21 minuters speltid är facit efter halva säsongen."


Jacob Månsson, guard

"Skånetalangen hade en undanskymd roll i Peter Öqvist lagbygge och prövar nu vingarna i USA med collegespel  i New Jersey. Bara drygt minuters speltid snitt pekar på att Månsson 19-åringen står på tillväxt."