Här är Bloggens kvartsfinaltips

Tre snabba serier och en rysare.

BC Luleå-Umeå basket.

BC Luleå-Umeå basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-03-23 16:15

Då var det dags för det roliga att äntligen dra igång. Fyra kvartsfinalserier i SBL herr och Bloggen kastar sig över ett stekhett tips.

Vi kör så det ryker.

Torsdag 23/3

Borås–Södertälje           3–0

Södertäljes snillrika avslutning med två raka förluster i grundserien mot Umeå och Fryshuset gav önskat resultat: Seriesegraren Borås blir motståndet – ett lag Ludwig Degernäs gäng matchat upp ganska bra under vintern. Å andra sidan; Den tändvätska Borås spelare fått lär räcka och bli över. Jag tror västkustens stolthet gör processen kort i tre matcher.

Jämtland–Köping         3–0

Köping avslutade grundserien starkt och spelade säsongens bästa basket de sista veckorna – inte minst defensivt. Det ska tränaren Torbjörn Gehrke har cred för. Men nu blir det semester. Adnan Chuks Jämtland är för stort, starkt, disciplinerat och "förlorar" aldrig en basketmatch. Jämtland måste alltid besegras och den kompetensen finns inte i Köping i långa loppet.

Fredag 24/3

Norrköping – Nässjö   3–0

Låt mig vara supertydlig. Regerande mästaren Norrköping har ligans bredaste trupp och ett gäng spelare som kan kliva fram och bära laget i viktiga lägen. Spetsen finns i guardparet Marcus Tyus/Devonte Green som när som helst kan sätta upp stora siffror. Nässjö är tungt och jobbigt i sin hemmahall men laget kommer inte att kunna stå emot. Så är det bara.

Umeå–BC Luleå         3–2

Det kan vara så att hela den här matchserien kommer ner till enda spelare: BC Luleås Michael Gilmore. Kan han hålla ordning på alla känslor och hålla sig på planen har Luleå en hyfsat god chans att vinna. Men det är förstås fortfarande osett. Sett över hela säsongen är Umeå det lag som hållit ihop sitt spel bäst samtidigt som Luleå fladdrat lite överallt. Den mest ovissa kvartsfinalen av alla. Inget snack om den saken.