Han skulle hjälpa BC Luleå redan i dag

Resursslöseriet har fått ett ansikte.

Basketbloggen 13 september 2022 21:00

Som jag tidigare skrivit tycker jag BC Luleå har ett ganska spännande lag med fyra nya importspelare som alla har olika egenskaper och en ung kader av spelare där Luleåsonen Jonathan Arvidsson kommer få alla chanser att bli en etablerad SBL-spelare och försvarsspecialisten Denzel George erbjudas ännu mer minuter.

Men som ni också vet finns det problem med det här truppbygget – inte minst sedan klubben tydligt och klart sagt att SM-final är det som gäller kommande säsong. Där finns helt enkelt för få etablerade spelare som kan göra skillnad i värdematcher. Minst en – som är god för 20-25 kvalitetsminuter – måste värvas om målsättningen inte bara ska vara ett önsketänkande utan förankring i verkligheten.

Men under träningsmatcherna har jag sett ett annat problem som kan bli ett huvudbry på sikt. Laget har för få skyttar. Som jag ser det finns bara en spelare som kan dra i skott med en hand i ansiktet och det är Brendan Bailey. Sedan är det slut. Finito.

Därför kommer det vara oerhört störande att sätta sig och se onsdagens träningsmatch mellan BC Luleå och Luleå Steelers. Där på planen kommer trepoängsspecialisten Anton Kobylak-Berglund att springa omkring i Steelers färger och dra i tuffa skott från alla lite överallt på planen.

För drygt ett år sedan tog 26-åringen beslutet att hoppa av elitsatsningen i BC efter sin bästa SBL-säsong någonsin och varva ned i kvarterslaget Höken. Mitt i sin prime som spelare. Det ska inte får hända. Och framför allt har Luleå som basketstad inte råd med att duktiga spelare bara försvinner. Det är resursslöseri.

Kobylak-Berglund skulle i dag – som truppen är byggd – hjälpa BC Luleå per omgående. Han skulle inte bära laget. Han skulle inte vara den helt avgörande faktorn sett över hela säsongen. Men han skulle göra laget bättre.

Finns det verkligen inget sätt för de sportsligt ansvariga i BC Luleå att övertyga den två meter långe fowarden att hans plats är i SBL? Inte i division I.


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut
Visa fler
Ämnen du kan följa