Han har hittat sin roll i BC Luleå

Bloggen gör halt i sitt gnällande.

Alexander Yemane

Alexander Yemane

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2021-11-01 21:51

Bloggen har varit minst sagt kritisk till den här upplagan av BC Luleå och klagat på det mesta som gått att klaga på. Men efter två raka segrar - Södertälje i fredags och Umeå (86-64) - kan det vara läge att lyfta fram bra grejer hos de som varit mest i skottgluggen.

Och vi börjar med BC Luleås bänkspelare som mot Umeå visade att de vill ta chansen när tillfälle ges.

Unge Denzel George har fortfarande massor att utveckla på den offensiva planhalvan men som defensiv stopper har han många fördelar.

Jäklar vilket jobb den 21-årige guarden gjorde under sina dryga 15 minuter på planen och sättet han stängde ned Umeålagets stjärna DeMarco Dickerson, som hölls på fyra poäng och ett 25-procentigt skytte, var kul att se.

Alexander Yemane mejslar för varje match som spelas ut en roll till sig själv som den "nye" Tim Kearney med sitt skytte och hyperaggressiva försvarsspel. Mot Umeå blev det sju poäng samt sex returer på nästan 17 minuter speltid.


Till sist måste Bloggen ge också cred till DeRiante Jenkins som under det två veckor långa uppehållet landat mer rätt och svarat för 15 respektive 19 poäng i de två senaste segermatcherna. 25-åringen är inte lika vild längre och väljer sina avslut mer noggrant. Det har givit ett tydligt resultat. BC Luleå hoppas förstås att den här förvandlingen ska hålla över tid. 


Mot Umeå hade BC Luleå full koll även om laget hade svårt att freda sig under egen korg och lät hemmalaget ta orimliga 18 offensiva returer. Nu var Boris Balibreas lag för svagt och sköt alldeles för illa, 4/33 från trepoängslinjen, för att kunna straffa Luleå när svackorna kom vid några tillfällen.


Men visst är det tydligt att Peter Öqvist lag skulle behöva en till kvalitetskropp i rotationen nu när Vilgot Larsson verkar vara borta på obestämd tid. Hörde jag någon säga Axel Nordström..?