Han fyller i de offensiva boxarna

I veckor har BC Luleå letat en ersättare till sparkade Marcus Evans och till sist fann klubben honom. Det blev en minst sagt oväntad lösning.

Basketbloggen 12 november 2022 09:28

Luleåsonen Adam Rönnqvist fick i måndags sparken av sin isländska klubb, landade i Luleå på torsdag kväll och skrev kontrakt med BC på fredag eftermiddag.

Det går som sagt snabbt i hockey.
 

Självklart ska den 32-årige guarden spela i BC Luleå och ingen annanstans i Sverige. Han fyller också in flera av de boxar som laget saknat under inledningen av säsongenpetskompetens i form av skytte och en kreativ förmåga att skapa från ingenting när det offensiva spelet börjat gnissla.

Defensivt har Adam Rönnqvist då och då varit lite av en humörspelare men nu gäller det för honom kliva upp ett pinnhål. BC Luleå har byggt sin identitet på försvarsspelet den här säsongen och där måste Rönnqvists också stämpla in sju dagar i veckan.

Sammanfattningsvis: Adam Rönnqvist kommer från dag ett göra BC Luleå till ett bättre lag. Han känner klubben och han känner tränaren Peter Öqvists filosofi utan och innan. Och framför allt kommer han bli spelklar redan på torsdag när Luleå möter Södertälje på bortaplan. Populäre Rönnqvists återkomst är också en pr-mässig fullträff av klubben och kommer öka tempen i basketstaden Luleå.

 

Men kommer Adam Rönnqvists inträde i laget svänga pendeln till BC Luleås favör och göra laget till en superseriös finalaspirant? Inte alls omöjligt. Men vi vet förstås inte. Och en tanke som dyker upp är förstås hur laget utvecklats av att få in en större importguard istället för Adam Rönnqvist? Något som var tanken bara för en vecka sedan. 

Det vet vi inte heller.

 

BC Luleås nu sätter den fjärde importvärvningen i vänteläge och avvaktar långtidsskadade Samuel Berkelunds comeback som borde vara aktuell inom den närmaste månaden. Svaren som kommer där avgöra om klubben sitter nöjd eller inte.

Rent krasst vore det synd om klubben inte utnyttjade chansen att fylla den sista importplatsen. Läget som dykt upp att göra något riktigt bra av den här säsongen borde tas med full kraft och utan rädsla. Vem vet när det dyker upp igen? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa