Frågan som ännu inte har något svar

Luleåkross. Igen.

 Bria Goss, Luleå Basket.

Bria Goss, Luleå Basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2021-10-16 17:25

Frågan många Luleå Basket-fans kommer ställa sig under säsongen och få ett definitivt svar på om sisådär sex månader är om mästarens guardpar Bria Goss och Brooke McCarthy-Williams är vassare än vårens guldmakare Maggie Lucas samt Matilda Ekh?

Efter krossen mot nykomlingen Borås (80-47) finns det tecken som pekar i en viss riktning men det är i dag svårt att hugga något i sten. Det är alldeles för tidigt och hittills den här hösten har Luleåduon inte utsatts för några större prov.


Men det vi vågar säga är att paret Goss/McCarthy-Williams just nu ger laget massor av mycket. Det handlar om två osjälviska spelare som inte forcerar något och gör jobbet inom tränaren Robin Sandbergs ramar.

Mot Borås var det en del Luleåhänder som var lite kalla och stela. Det noterade lagets USA-duo som tog ett kliv framåt i det offensiva och skapade lite mer på egen hand. Goss levererade 23 högprocentiga poäng och fyra assist. McCarthy-Williams hittade 21 poäng och åtta returer.


Sett till hela matchen blev det en helt odramatisk tillställning som Luleå avgjorde i mitten av den första perioden när laget ryckte till 18-2. Sedan slogs autopiloten på, tränare Sandberg bytte spelare kors och tvärs vilket störde rytmen en aning men å andra sidan gjorde alla nöjda.

Nu väntar med spänning på att få se den här Luleå Basket-årgången få en riktig värdematch och testas på allvar. Och den kanske kommer redan på fredag mot Norrköping som den här säsongen har ambitioner att bråka med de bästa.

Det blir spännande.