Frågan alla ställer sig efter mästarens värvning

Luleå Baskets guldtränare Robin Sandberg om klubben senaste spelardrag.

Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-01-15 22:02

Luleå Basket har värvat den 22-åriga guarden Tayah Burrows från Australien och frågan som många ställer sig är: Vad har tränaren Robin Sandberg sett som inte ligarivalen Östersund upptäckte.

"Det undrar jag med. Jag gillar verkligen Tayah", säger Sandberg.

Bakgrunden till frågeställningen är det faktum att de senaste tio årens stora dominant i svensk basket plockar upp en spelare som för bara några månader sedan fick sparken från SBL-kollegan Östersund.

För många kan det te sig som upp-och-nedvända-världen.

Men inte för Luleå Basket och Robin Sandberg.

"Av alla spelare jag tittat på den senaste tiden har hon hela tiden varit högt upp på min lista. Tayah har bra storlek (179 centimeter) vilket var viktigt för oss, inte minst defensivt. Hon kommer passa in vårt spel och behöver inte snitta 20 poäng. 10-13 räcker bra. Jag ville ha någon som kan sätta upp andra, till exempel skyttar som Robbi Ryan och Sofia Hägg så att de inte behöver skapa åt sig själva hela tiden."

Och nu går jakten vidare på ytterligare en värvning för Luleå Basket. Det blev ingen affär med den isländska forwarden Sara Hinriksdottir och nu tittar Robin Sandberg brett. Det behöver inte handla om en stor spelare där marknaden ofta är mindre.

"Jag kan tänka mig en Bria Goss-typ. Vi får se."