Försvarsplanen som gav liv i semifinalserien

BC Luleå är med i matchen igen.

Basketbloggen 12 april 2022 22:27

BC Luleås tränare Peter Öqvist fick ta till alla möjliga trix i sin bok för att hitta lagets första seger (88–81) i semifinalserien mot Norrköping Dolphins. I första halvlek ställdes han och hela BC Luleå inför massor av stora utmaningar och störst av alla var foulproblematiken som plågat laget i mängder av matcher den här säsongen. Adam Rönnqvist, DeRiante Jenkins och Bryce Douvier drog alla på sig tre foul under de första 20 minuterna vilket förstås stökade till matchplanen en hel del.

Och när Peter Öqvist slängde fram ett zonförsvar ur backfickan direkt i andra halvlek för att undvika fler foul på stjärnorna fick det lyckad effekt. Norrköping hamnade i orytm, tvekade från trepoängslinjen och Luleå kunde på något sätt behålla ledningen genom hela matchen utan att någon gång vara i riktig förlustfara.

BC Luleå lyckades i den här matchen stoppa Norrköpings snabba uppspel, hålla nere mästarlagets trepoängsprocent till futtiga 24, neutralisera stjärnan Felix Terins som var 2/15 från golvet och samtidigt attackera korgen konstant vilket räntade i 26 straffkast.

Offensivt var Bryce Douvier en gigant med 24 poäng samt 14 returer. Tavarius Shine matchas hänsynslöst i varenda match och svarade ännu en gång upp till det förtroendet. Den här gången blev det 37 minuter, 17 poäng och 6 assist från honom.

Men i den här matchen går det inte att blunda för bänkspelarna Jonathan Arvidsson, som var tillbaka efter ryggskadan, och Denzel George. Med flera nyckelspelare på bänken långa perioder klev de in och gjorde ett hästjobb. Arvidssons 15 minuter var kvalité rakt igenom. Georges 25 likaså.

Nu ska det bli intressant att se var den här semirysaren tar vägen. 1–2 i matcher, den fjärde avgörs på torsdag i Luleå energi arena och inför den är det upp till Norrköping att komma med ett motdrag.

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
29 juni 2022 21:00  Basketbloggen

Våga se framtiden – ge honom chansen nu

Pelle Larsson flyttar från Utah till Arizona.

Lista: Här är 11 svenska spelare som BC kan hugga på

David Höök

Luleåtränaren: "Vi letar en scorer"

Luleå Basket. Robin Sandberg

Nu vill vi se en klassisk värvarkupp

Taylor Murray

Den superviktiga pusselbiten

Luleå Basket, LBBK, Bria Goss.
Visa fler
Läs mer!
9 juni 2022 16:04  Basketbloggen

Det kommer stjärnan tillföra BC Luleå

 LaDarien Griffin

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.

Kvällen då stjärnorna inte pallade pressen

Luleå basket

Nu kommer det krävas säsongens bästa match

Luleå Basket, Allis Nyström.

Har Luleå Basket något kvar i tanken?

Luleå basket är illa ute.
Visa fler