Försvaret tog Luleå Basket till semifinal

Klart för semifinal. Helt enligt plan.

Sabrina Haines och Eira Borgh i Luleå Basket.

Sabrina Haines och Eira Borgh i Luleå Basket.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-04-04 21:30

Med Josefin Vesterberg ur spel på grund av en stukad fot hade Bloggen lite farhågor inför den andra kvartsfinalen mot Mark på bortaplan. Trots att Luleå vann match ett med hiskeliga 51 poäng. Vesterberg är lagets mest erfarne spelare, skapar en trygghet och är navet i det defensiva spelet. 

Och i 20 minuter var det faktiskt lite allmänt förvirrat i tränaren Robin Sandbergs lag som inte hittade någon rytm alls och faktiskt låg under med fem poäng i halvtid.

Men sedan fick det vara nog.

Luleå skruvade upp sitt hetsaggressiva försvar, pressade helplan och spelade över allt som gick samt lite till. Då tog bensinen slut hos hemmalaget som började kasta bollar över hela västkusten och ta multistressade avslut. Luleå höll Mark på bara fyra poäng i period tre och avgjorde där tillställningen (seger med 66–53).

Utan Vesterberg var det viktigt att några av lagets spelare höjde sig en nivå och jag gillade det jag såg hos både Emma Lundgren och Eira Borgh som tog den fysiska kampen i tresekundersområdet.

Sabrina Haines hade en tuff offensiv kväll i match ett men var den här gången mycket effektiv med 24 högprocentiga poäng.

Därmed är Luleå Basket klart för en förväntad semifinal och för motståndet kommer Norrköping eller Högsbo att stå. Just nu är Göteborgslaget i förarsätet efter chocksegern i match ett.