Förre Plannjaspelaren tillbaka i basketens tjänst

Han får toppjobbet på förbundet.

Lasse Johansson

Lasse Johansson

Foto: JIM BAAS

Basketbloggen2022-02-10 08:01

I går kunde Bloggen, först i hela jäkla världen, på Twitter avslöja att Svenska basketbollförbundet hittat personen som ska leda den sportsliga utvecklingen framåt. Det handlar om Lars Johansson, 49 - med meriter som spelare i Plannja, tränare för damlandslaget, Luleå Basket och Norrköping Dolphins – som ska ta sig an det prestigefyllda uppdraget som sportchef,

Alla som läst bloggen genom åren vet att Lasse Johansson är en personlig favorit med sin smartness, sociala kompetens och förmåga att gå hem i alla läger. Sedan får vi väl se hur han lyckas med detta uppdrag men förutsättningarna finns.

Johansson kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Idrott & Medicin på Högskolan Dalarna.

”Jag ser verkligen fram emot att återigen aktivt få börja jobba med sporten som jag älskar. Efter några år med andra uppdrag är det med glädje och iver jag åter får arbeta i basketens tjänst, säger han till förbundets hemsida.

Lars Johansson kommer börja sitt nya arbete under maj månad och förbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo är nöjd med sin senaste rekrytering.

”Lasse har en unikt bred kompetens inom basketen, både från golvet och från ledningsfunktioner, men har också annan värdefull arbetslivserfarenhet som kommer hjälpa oss att utvecklas som organisation”, säger han.