Förra guldhjältens monsterstats i Turkiet

Laget förlorar. Men Luleå Baskets förra stjärnspelare levererar.

Brooke McCarty Williams

Brooke McCarty Williams

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-09-24 10:00

Som Bloggen tjatat flera gånger om den här sommaren så har mästarklubben Luleå Basket tappat fyra på gränsen till oersättliga nyckelspelare inför kommande säsong. Det handlar förstås om Ellen Nyström, Brooke McCarty-Williams, Bria Goss och Mehryn Kraker som samtliga lämnar enorma tomrum efter sig.

Tre av de har redan startat sina säsonger och självklart är det spännande att följa hur det går för dem i sina nya basketliv. 

Det är bara att hänga med.

Vi börjar med vårens final-MVP Ellen Nyström vars nya hemland blev Rumänien och klubben Sepsi som är tämligen överlägsen i hemlandet. Sepsi har inte startat ligaspelet ännu men kvalet till prestigefyllda Euroleague har rullat igång. Där inledde det rumänska laget med seger på hemmaplan mot lettiska TTT Riga med 59-54. Nyström spelade nästan 31 minuter och svarade för sju poäng samt fem returer.

Returmatchen mellan lagen spelas nästa vecka på onsdag.

Brooke McCarty-Williams hittade ett nytt jobb i den turkiska klubben Cankaya och där kan vi snacka om rivstart – i alla fall på det individuella planet. Cankaya är visserligen 0/2 i ligan men McCarty-Williams har loggat in för 39 samt 40 spelminuter och 30 respektive 39 poäng i de två förlustmatcherna.


Mehryn Kraker spelar numera boll i Australien och hennes uppdragsgivare går under namnet Rockingham Flames. 17 matcher in i säsongen är Kraker en tydlig nyckelspelare med 34 minuter, 19 poäng och 6 returer i snitt.

Det är bara Bria Gos som inte kommit igång med något spel i sitt nya hemland Israel. Bloggen får återkomma vid ett senare tillfälle.