Fiaskot vara nära – då sköt stjärnan hem segern

BC Luleås vinnande vändning - mot superjumbon.

BC Luleå Nässjö Jenkins

BC Luleå Nässjö Jenkins

Foto: Pär Bäckström

Basketbloggen2021-12-27 22:05

Det var på väg att bli en av de största skrällarna i SBL:s historia av ett av ligans sämsta lag genom alla tider. Men BC Luleå reste sig på nio och lyckades ta sin femte raka seger via 85-82 mot bottenlaget Fryshuset.


Men så här är det med BC Luleå den här säsongen. Laget har inte talang eller djup nog att bara köra över motståndet. Är inte den rätta inställningen på plats från start, får några nyckelspelare foulproblem och underpresterar en eller annan stjärna - mot Fryshuset både Tavarius Shine och Bryce Douvier - blir det problem. Enorma sådana.


Underläget 41-54 i halvtid lyckades i alla fall vändas tack vare att tränaren Peter Öqvist fick lite fason på försvaret och att DeRiante Jenkins bara tog bollen och sköt i var och var annat anfall med lyckat resultat. Om inte den 26-årige amerikanen varit 8/9 från trepoängslinjen hade BC Luleå med stor sannolikhet tvingats lämna Stockholm med skammens rodnad.


Men nog om det. En seger är alltid en seger och BC Luleå visade i alla fall ännu en gång god moral. På nytt klev unge Denzel George fram med en rejäl insats och levererade tio poäng samt åtta returer på 35 tunga minuter vilket var en nyckelfaktor. Hans insats tillsammans med Jenkins matchvinnarinstinkter tar vi med oss.


Nu väntar BC Luleå bara på att Andrew Smith är tillbaka i spel och att klubben gör det en hel värld ser som ett måste och värvar. Helst redan i går.