Får BC Luleå en chans till?

Nu måste BC Luleå hitta en vinnande väg.

Basketbloggen 11 april 2022 18:00

Bloggen får helt enkelt be om ursäkt för frånvaron de senaste dagarna men en tripp söderut gjorde att jag varken kunde kommentera Luleå Baskets överkörning av A3 Umeå i den tredje semifinalmatchen som säkrade finalplatsen och BC Luleås hjärtskärande förlust i den andra semin mot Norrköping.


Vi börjar med Luleå Basket som programenligt hanterade A3 Umeå, vann med 42 poäng och nu gett sig själv chansen att knipa klubbens åttonde SM-guld sedan 2014. För motståndet kommer Norrköping eller Östersund att stå men vem det än blir - Luleå kommer vara klar favorit. Faktiskt klarare än klubben någonsin varit i en finalserie.


Bloggen anade att BC Luleå i en av de två bortamötena mot mästaren Norrköping skulle få chansen att sno en match. Den dök upp i lördags men tränaren Peter Öqvist lag gjorde tre fyra-fatala misstag under den sista minuten och gav bort matchen. Två missade straffkast av Andrew Smith, en turnover av DeRiante Jenkins och en missad layup av samma spelare hade förstås laget inte råd med. 


BC Luleå har under vintern gjort det nästan till en konstart att givna tappa segrar men laget har också visat en viss förmåga att glömma och gå vidare efter alla overkliga käftsmällar. Men frågan är om det konstycket går att göra igen? Eller var semi två det enda läget som gavs i den här matchserien och nu har det flugit förbi för alltid?


Kanske. Kanske inte. Klart är att match tre på tisdag kväll måste vinnas om den här matchserien ska leva vidare.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
4 juli 2022 21:30  Basketbloggen

Tränaren om stjärnans beslut: "Jag gav aldrig riktigt upp"

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Inga konstigheter: Det handlar om att göra poäng

Peter Öqvist, BC Luleå.

Sagan fick inte ett lyckligt slut.

Pelle Larsson.

Ett nummer för litet – som väntat

Denzel Andersson.

Våga se framtiden – ge honom chansen nu

Pelle Larsson flyttar från Utah till Arizona.
Visa fler