Ett stort steg närmare cupfinalen

Luleå Basket vann den första ronden.

Fanny Wadling.

Fanny Wadling.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basketbloggen2023-12-07 21:17

Det var inte vackert någonstans men trots hemska 20 turnovers och en offensiv härdsmälta i den fjärde perioden lyckades Luleå Basket knyta ihop säcken mot Östersund och vinna den första svenska cupsemin med 65–60. Och nu är förstås vägen spikrak mot den stora finalen i hockeytemplet Johanneshov om en dryg månad.

Mästarlaget hade ett solklart grepp om tillställningen inför den fjärde perioden, ledning med 52–37, men spelarna somnade in och lät hemmalaget gör 14–0. Och sedan var det match hela vägen mot slutsignalen där Luleå med sin enorma vinnarvana kunde reda ut röran.

Stor matchvinnare blev landslagsforwarden Fanny Wadling som haft en säsong där bollen konstant vägrat landa i korgen hur öppna skotten än varit. Men nere i Jämtland fick vi se något av en islossning med 18 poäng och ett 63-procentigt skytte.

Som sagt: Det ser inte alltid vackert ut när Luleå lirar den här vintern och inget annat är att förvänta sig. Sedan klubben gjort sig av med två av sina importspelare har truppen varit nästan obehagligt lövtunn. 

Jag utgår från att Luleå Baskets kassa inte tillåter några värvningar just nu och finns inte resurserna att satsa mot guldet ska förstås så inte heller göras. Hur som haver: Två nya spelare behövs för att utmana Södertälje om guldet. Blir det bara en finns en finalplats inom räckhåll, inget mer.