Ett proffsigt hantverk i en oinspirerande miljö

Luleå Basket. Josefin Vesterberg.
Luleå Basket. Josefin Vesterberg.

Seger med 52 poäng. Mycket mer behöver egentligen inte sägas. Men Bloggen gör i alla fall ett försök.

Basketbloggen 21 oktober 2023 23:15

Det fanns säkert någon tanke bakom den mycket märkliga starttiden 20.00 en lördag men inte tusan kan det vara kul för någon av spelarna i Sjuhärad och Luleå Basket att spela inför en ekande tom baskethall. Det var rentav sorgligt att se de tomma läktarna och sämre reklam går inte få för en produkt som kämpar med näbbar och klor för att nå ut brett. 

Det är faktiskt svårt att tänka sig något mer oinspirerande men spelarna i Luleå tog sig i alla fall an bortamatchen mot ett bottenlaget på ett proffsigt sätt och gjorde processen kort.

 

Segern stannade vid 93–41 efter ett helt ok hantverk men vad den egentligen berättar är svårt att säga. Sjuhärad är ett anskrämligt SBL-lag och Luleå Basket har tre matcher in i säsongen inte någon som helst aning var man står. Orsaken är förstås att två av lagets tre importspelare – de som borde ge laget den där sista lilla spetsen – inte visat någonting hittills.

Guarden AJ Alix är axelskadad sedan en tid och forwarden Dejza James är helt enkelt för dålig för att ingå i ett lag med Luleås ambitioner. Mot Sjuhärad drog hon på sig fyra foul, gavs bara 13 minuters speltid av tränaren Robin Sandberg och landade på noll poäng, två returer och tre assist. Det mot ett lag som håller division I-klass. Det funkar liksom inte.

 

Bloggen vet. Luleå Basket vet. Alla vet hur det här kommer sluta. James kan omöjligt bli kvar i Sverige mycket länge till. Jag tror inte ens hon själv vill det längre.  


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa