Ett gott slut för BC – tack vare veteranens skyttefest

Kearney klev fram när det gällde som mest.

Tim Kearney var högprocentig.

Tim Kearney var högprocentig.

Foto: Håkan Stridblom

Basketbloggen2022-12-30 22:12

Bloggen har den här säsongen inte alltid varit helnöjd med BC Luleås prestationer men efter 105–95-segern mot ett formstarkt Södertälje måste jag säga att den insatsen var en av vinterns två-tre bästa.

Okej, vi glömmer fjärde periodens avslutning där allt gick snett men under 30--35 minuter fick tränaren Peter Öqvists lag ihop både det defensiva och offensiva samtidigt. Och framför allt bidrog många spelare med mycket.

Lagets guarder Adam Rönnqvist, Jonathan Arvidsson och Denzel George kontrollerade matchen på ett moget sätt. Michael Gilmore och Brendan Bailey spelade med tålamod och forcerade inte alltför mycket offensivt.

Men ska man plocka ut en enskild spelare som fick pendeln att svänga över till BC Luleås fördel måste det vara veteranen Tim Kearney som med tre treor inom loppet av några få minuter i den tredje perioden öppnade upp hela matchen.

36-åringen landade på 15 poäng på bara elva spelminuter och var 5/5 från trepoängslinjen. Snacka om effektivitet

Nu kan BC Luleå fira nyår med tre raka segrar, en matchkvot på 11/7 och ett hyggligt självförtroende. Och det lär behövas. Under januari och februari kommer laget bara spela två matcher på hemmaplan och det lär bli en rejäl utmaning.