En tung seger mot alla odds

Denzel George i BC Luleå.

Denzel George i BC Luleå.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2022-02-17 21:46

Lika hjärtskärande och tung som sekundförlusten mot Nässjö på bortaplan måste ha varit - lika befriande skön måste segern på bortaplan mot storsatsande Jämtland (88-84) ha varit. För det var verkligen en vinst som togs mot alla odds.

Luleå reste till Östersund med bara åtta spelare, stjärnan Tavarius Shine tvingades kasta in handduken innan uppkast och ändå orkade laget stå emot Jämtlands djup, storlek fysik och tyngd. Det var svårt att se hända men lik förbaskat lyckades de sju spelarna som fanns att tillgå besegra alla demoner och knyta ihop säcken under de avslutande mycket dramatiska minuterna.

Det är bara att ge laget och tränarna all cred de kan få.

I den här rysaren handlade det om små detaljer, disciplin och hårt arbete innan pendeln svängde över till Luleås fördel. Att laget lyckades vinna returtagningen framstår som nästan overkligt men här gjorde Andrew Smith ett jättejobb - även om hans korkade tekniska foul hade kunnat kosta hela matchen. Men fler hjälpte till i det arbetet och Alexander Yemane, DeRiante Jenkins och Denzel George måste lyftas fram här.

Denzel George, förresten. Vad ska man säga om den 22-årige guarden som fått sitt stora genombrott den här säsongen och framstår just i dag som en av de bästa försvarsspelarna ligan har att erbjuda? Mot Jämtland klev han också fram offensivt med 13 poäng och 3/5 från trepoängslinjen. En stor avgörande faktor.

Oj, vad han kommer vara viktig för BC Luleå i många år om klubben lyckas skriva fast honom.

För BC Luleå kommer nu ett välbehövligt speluppehåll på två veckor innan Jämtland står för motståndet ännu en gång. 

De få spelare som funnits att tillgå har den senaste tiden har tvingats till blytunga minuter och behöver rejält med återhämtning. Tavarius Shines inflammerade hälsena får också en chans att läka och sedan skulle det inte skada om BC Luleå lyckas göra ett fynd på spelarmarknaden för att ge laget mer djup. Det sistnämnda kommer behövas under ligaavslutningen och slutspelet.