En supertidig MVP-lista

Bloggen är list-ig igen.

Nathan Dawit går mot en kanonsäsong.

Nathan Dawit går mot en kanonsäsong.

Foto: Christer Gustafson

Basketbloggen2021-10-26 20:42

Jo, jag vet att det är alldeles för tidigt men idrott är underhållning - inte blodigt allvar - och då måste man ta ut svängarna lite grand. Därför är det dags för säsongens första MVP-ranking i SBL herr -  det efter bara en handfull spelade omgångar. Jag nöjer mig med fem heta namn den här gången.

1. CJ Wilson, Jämtland, guard

Statistik: 14.3 poäng, 10 assist.

Kommentar: Snacka om fullträff av Östersundklubben. Spelfördelaren Wilson är spelaren allt snurrar kring offensivt. Kreatör och matchvinnare i en och samma person.

2. Nathan Dawit, Norrköping, guard/forward

Statistik: 16.7 poäng, 3.4 returer.

Kommentar: När Dawit äntligen fått chansen i ett topplag har han direkt visat vilken stor offensiv kapacitet som finns. Aldrig stressad, aldrig forcerad. Alla avslut Dawit tar känns kontrollerade och genomtänkta. Supersmart värvning av mästarklubben.

3. Dominic Robb, Köping, forward/center

Statistik: 19.8 poäng, 9.2 returer.

Kommentar: Store Robb snittade alltså sex poäng i Portugal och nu visar han upp detta. Ett sanslöst fynd på spelarmarknaden som med sin närvaro och känsliga händer är guld värd för Köping.

4. William Gutenius, Borås, forward

Statistik: 19 poäng, 5.3 returer.

Kommentar: I ett ganska segt och ointressant Borås är erfarne Gutenius spelaren som sticker ut på alla sätt och vis. Stor, stark och högprocentig. 29-åringen blir bara bättre för varje år.

5. Andrew Smith, BC Luleå, forward/center

Statistik: 11.5 poäng, 10.8 returer.

Kommentar: Vad hade BC Luleå varit utan Smith? Tja, antagligen ännu svagare och ännu mer ihåligt än vad laget redan lyckats vara. Ledartypen Smith är ankaret i försvaret med sin atletiska förmåga, ringskydd och tuffhet.