En stabil trio att luta sig mot

Allis Nyström, Luleå Basket.
Allis Nyström, Luleå Basket.

Nyström, Vesterberg och Hägg. Det räckte alldeles utmärkt.

Basketbloggen 8 oktober 2023 16:50

Vi visste redan innan SBL-premiären att Luleå Basket har en hel del jobb att göra innan det nybyggda laget spelar på sin fulla kapacitet och med tanke på det får man väl ändå säga att 77–51 mot Alvik var en helt okej prestation. Även om Bloggen inte på något sätt kan bedöma Alviks kapacitet den här säsongen.

 

Men för att ro hem den här matchen efter den eländiga 1–10 starten krävdes det att en rutinerad och beprövad svensktrio tog på sig blåstället och gjorde jobbet.

Ettrige guarden Sofia Hägg var lite av navet i det hela och svarade för 13 poäng och 5 returer.

Insideduon Josefin Vesterberg och Allis Nyström röjde i tresekundersområdena, slet ned 16 returer var och fick se Alviksspelarna att se ut som små skolflickor.

Luleå tvingade också fram 22 turnovers av Alvik men det räntade inte så bra med tanke på att mästarlaget svarade för 17.

 

Av importtrion fick vi bara se två i spel – Robbie Ryan och Dezja James – eftersom AJ Alix fortfarande brottas med axelproblem efter en kollision på träning för några veckor sedan.

Målgöraren Ryan startade lågprocentigt men jobbade sig tillbaka i matchen och svarade till sist för 22 poäng, bäst i laget. Där finns få frågetecken.

 

När det gäller James blev premiären tämligen menlös. Utfoulad efter bara 16 minuter på planen och visade samtidigt upp ett lite allmänt dåligt humör. Givetvis ska USA-forwarden få flera chanser att bevisa sig men min uppfattning om James kvarstår: Vad är hennes grej som spelare? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa