En perfekt start på en helt ny roll

Nygamle stjärnans succéstart.

Tavarius Shine

Tavarius Shine

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basketbloggen2021-09-28 21:31

Det är lite svårt att hitta någon tydlig vinkel på det här blogginlägget för alla visste redan på förhand att BC Luleå skulle vinna mot Fryshuset på bortaplan hur än liret såg ut. Bra. Mediokert. Eller något mellanting.

Det blev väl till sist det sistnämnda. Två klart dugliga perioder, den första och fjärde. En gäspning, den andra. Och en underkänd. Den tredje.

Men en 22-poängsseger (84-62) beskriver nog på ett ganska bra sätt var lagen står i dag. BC är bara i början av sin nybyggarresa som kommer hålla på ett bra tag till. 

Fryshuset saknar ett par viktiga spelare som kommer ta laget från att vara tabelljumbo till....Lite mindre tabelljumbo

Därför väljer Bloggen i dag att plocka fram nygamle Tavarius Shine som när han senast spelade i BC Luleå för ett par år sedan hade rollen som en balansspelare - en defensivspecialist som fyllde de hål som uppstod på den offensiva planhalvan.

Den här säsongen är den 27-årige amerikanens uppgift en helt annan. På det sätt laget är byggt krävs det att han tar en stor offensiv roll som skytt, attackspelare, kreatör och bollbehandlare.


Och det är något som Shine anammat direkt. I premiären mot Umeå klev han fram som lagets bäste spelare med 25 poäng. 

Mot Fryshuset ledde han BC Luleå ännu en gång, den här gången med 23 högprocentiga poäng.

Sedan fattar nog de allra flesta att Tavarius Shine inte kommer att snitta 24-25 när motståndet blir tuffare och vi närmar oss ett bokslut på säsongen 21/22. Men kanske 15-16? 

Det är nog där tränaren Peter Öqvist hoppas att han stabilt ska ligga hela vintern.

Vi kan i alla fall säga att starten är ytterst lovande.