En nattsvart insats utan stolthet

Skräckskada och bottennapp. Det minns vi från den här mardrömsmatchen.

BC Luleå.Gustav Hansson, Oscar Wickström Stümer

BC Luleå.Gustav Hansson, Oscar Wickström Stümer

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-09-25 21:17

Det finns förstås mycket att resonera kring efter BC Luleås rent ut sagt trötta insats mot Jämtland på bortaplan men Bloggen måste förstås börja med den tuffa skada – troligtvis knäet – som nyförvärvet Oliver Gehrke råkade ut för i den tredje perioden.

Den 23-årige forwarden har varit enormt drabbad genom hela sin karriär och mycket tyder på att det handlar om en allvarlig skada.

Gissningsvis sätter sig de sportsligt ansvariga i BC Luleå ned redan i morgon och börjar titta över spelarmarknaden. Någon annan väg finns förstås inte att gå om laget ska ha en chans att tävla i SBL.

Nu till matchen som blev en mardrömsupplevelse (59–86) för spelarna och tränarstaben i BC Luleå. Det som nog sved mest var den eländiga inställning som spelarna visade upp där det vanns knappt en andraboll under 40 minuter. Spelarna i Jämtland som låg på golvet och krigade från den första minuten till den sista. BC-gänget tittade på. Det får aldrig hända. 

BC Luleå – spelare och coachstab – blev kort och gott brutalt avslöjat när laget för första gången den här hösten mötte ett riktigt kvalificerat motstånd som visste vad det ville utföra på planen.

Spelarkritik? Tja, ingen i BC Luleå kan lämna Östersund med någon sorts stolthet men det är klart att guarderna Jonathan Arvidsson och Gustav Hansson– som ska leda det här laget – måste se sig i spegeln och dra slutsatser efter sina ickeprestationer.

Förra säsongens MVP Gustav Hansson sköt 2/15 och dribblade sönder bollen utan att komma någonstans. Arvidssons 1/6 var nästan lika illa.

Huvudtränare Håkan Larsson måste också klura ut hur Tobias Sjöberg ska användas defensivt för så här kan det inte fortsätta. Den stora centern är lite för ofta en säkerhetsrisk i försvarsspelet.

Nåväl. BC Luleå är ett nybygge som kommer ta tid att få ordning på. Tålamod är nyckelordet men en sak går alltid kräva: En maximal arbetsinsats. Det är lägstanivån.