En helt genomsnittlig insats av BC Luleå

Till sist blev allt precis som vanligt. Det vill säga pannkaka.

Basketbloggen 17 mars 2023 21:44

Vi kan väl börja med att lyfta fram ett par saker efter Nässjö-torsken (80–93) på hemmaplan som var lite kul att se med BC Luleå-glasögonen på näsan.

 

1) Adam Rönnqvist kanske hittade någonting att luta sig mot inför slutspelet efter flera mindre lyckade prestationer. 15 poäng på 16 minuter och ett 83-procentigt skytte var ett tydligt fall framåt.

2) Samuel Berkelunds tio spelminuter efter sitt årslånga skadeuppehåll lovade mer. Ovanligt att se en spelare som använder huvudet på planen – det är inget som Luleåfansen är bortskämd med att uppleva den här evighetslånga säsongen.

 

Men sedan var det som vanligt när BC Luleå lirar boll den här säsongen. Nässjös tränare Joakim Källman behövde bara ha ett kort snack i halvtid med sina spelare och sedan var det raka spåret mot en busenkel seger. BC Luleå – med vildhjärnan Michael Gilmore bakom spakarna – rasade så sakteliga ihop ju längre matchen led och de 1 900 i Luleå energi arena fick se samma cirkus av dåligt beslutsfattande, stillastående anfallsspel, ihåligt försvarsspel och pojklagsmässiga skottval. 

 

En ganska genomsnittlig insats med andra ord.

Nåväl. Nu väntar kvartsfinalspel mot Umeå med start om en vecka på bortaplan och hur det ska sluta får vi väl se. Men om vi säger så här: Förväntansnivån på den här upplagan av BC Luleå är lika med noll.

 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa