En försmak av "nybyggda" Luleå Basket

Nu kan vi börja se var mästarklubben hoppas kunna landa när slutspelet börjar.

Luleå Basket, Robbie Ryan

Luleå Basket, Robbie Ryan

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-02-18 18:37

Hur tusan hittar man något vettigt att skriva om efter en match där det ena laget vinner med nästan 60 poäng (110–51) och det andra laget lyckas med konststycket att svara för 36 turnovers och skjuta 1/11 från straffkastlnjen.

Tja, inte tusan är det enkelt men det i alla fall handlar alltså om nybyggda Luleå Baskets segermatch mot Eos på bortaplan.

Men en liten krok kan vara hur Luleå vill spela under resten av grundserien sedan klubben valt att plocka in två guarder i form av Sabrina Haines samt Tayah Burrows som ersättare till två stora forwards (Allis Nyström, Dezja James) och en guard (AJ Alix).

Vi såg nämligen ett litet embryo till det ner i Skåne. Och det handlade om tuff bollpress, både halvplan- och helplan, och mycket spring i benen offensivt efter defensiv retur. Det är där som tränaren Robin Sandberg försöker bygga något som på sikt – alltså i ett slutspel – ska kunna bråka med både Södertälje och Norrköping om allt faller på plats.

Om han lyckas med det under den korta tid som är kvar innan spelet om medaljerna drar igång är skrivet i stjärnorna men det är förstås värt ett ärligt försök.

Vi kan nu också börja se vad nya duon Haines och Burrows har att tillföra den regerande mästaren. Den förstnämnde kommer utan tvekan vara en av lagets viktigaste spelare både offensivt samt defensivt med sin energi, tuffhet och förmåga att skapa.

Burrows lär med stor sannolikhet inte vara spelaren vinner stora matcher åt Luleå Basket. Den unga guarden är en rollspelare och back up som från bänken ska tillföra lite småsaker som på helheten kan bli ganska viktiga. Försvar, snabbhet, lite spelfördelande och klokhet. Vi får se om Burrows kan höja sig några procent ytterligare och spela med mer självklar pondus, det kommer att krävas. 

Kanske? Kanske inte?