Efter skadehälvetet – Berkelund redo för comeback

Efter ett års skadehelvete är BC Luleå-forwarden Samuel Berkelund redo för comeback. Kanske redan kommande fredag? "Det har varit mycket tungt", säger 26-åringen.

Samuel Berkelund, BC Luleå.

Samuel Berkelund, BC Luleå.

Foto: Jens Ökvist

Basketbloggen2023-03-05 14:37

Berkelund kom in i Luleås lag sent under förra säsongen och gjorde succé direkt. Men efter bara en handfull matcher var olyckan framme när han drog av hälsenan.

Det var nästan precis för ett år sedan och vägen tillbaka har varit lång och kantad av bakslag. Men till sist föll allt på plats när Samuel Berkelund besökte en specialist i Eskilstuna som gav honom en cortisonspruta i en slemsäck.

– Det har tagit lång tid och varit tungt att bara sitta vid sidan av planen och se laget träna samt spela matcher, säger han.

Men i dag ser Luleåspelaren ljuset i tunneln. Den senaste veckan har han kunna köra för fullt med sin lagkamrater. Visserligen bara en timme varannan dag.

– Det har gått bra. Visst har det varit lite ömt i hälsenan men det har släppt snabbt. Det är kondisen som inte finns där men det brukar gå ganska snabbt att fixa.

På tisdag spelar BC Luleå mot Köping på bortaplan. Då är inte Berkelund redo för spel. Men kanske på fredag nästa i ödesmatchen mot Umeå.

– Jag har den i tankarna men bör nog ha gjort en hel träningsvecka innan min första match. Vi får se, säger han.

Därför kan den sista matchen i grundserien mot Nässjö om nästan två veckor vara det allra troligaste scenariot för en comeback.