Efter mästarens drömvärvning – BC Luleå måste agera

Det finns ingen annan väg att gå. BC Luleå måste förstärka för att kunna utmana.

Basketbloggen 5 januari 2023 15:57

Under torsdagen blev det klart att den regerande mästaren Norrköping Dolphins värvar den förre Boråsguarden Marcus Tyus som säsongen 19/20 snittade runt 20 poäng i SBL och var en av ligans bästa spelare. Det är förstås inget annat än ett klipp av Norrköping som efter flera byten av importspelare nu med stor sannolikhet träffat 100 procent.

 

Tränaren Mikko Riipinens lag har, sedan landslagsspelaren Felix Terins försvunnit, saknat en profilstark kraft från bakplan som kan bryta ned försvaret och skapa för sig själv samt andra. I Marcus Tyus har klubben hittat exakt den spelaren.

 

Jag tippade före säsongen att Norrköping skulle ro hem sitt tredje raka SM-guld men efter lagets småvingliga start har Bloggen börjat vacklat en aning. Men inte längre. Mitt tips står bergfast efter Tyusklippet.

 

Frågan är nu hur konkurrenterna reagerar? 

Serieledande Borås kommer förstås inte gå in och peta i sin trupp efter succéfyllda första halva av säsongen.

Jämtland lär knappast göra något.

Umeå Bskt samma sak.

Södertälje har en importplats att fylla och klubben har en stark tradition av att göra vad som krävs. Vi får se vad klubben hittar i kassakistan.

Nässjö håller säkert utkik.

 

Då återstår BC Luleå. Vad händer där?

Som jag ser det finns inget val om klubben ska infria sitt mål som är en finalplats. Det är i dag alldeles för många lag i SBL herr som har lika bra eller bättre trupper än den BC Luleås sportsliga organisation snickrat ihop. Den sista importplatsen måste fyllas upp om laget ska kunna tävla om de allra ädlaste medaljvalörerna.

 

Det är dags att agera. Helst redan i går.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa